söndag 17 februari 2013

En smitare........grrrrrrrrrrrrrr.

Fy attan.
Upptäcker att någon, med tydligen rätt
hög bil typ en Pickup, eventuellt inte lärt sig
fickparkera eller lärt sig hyfs nog erkänna
sina brister. Hela skärmen på bilen bulig och
intryckt. Inte så mycket som en lapp med ett
meddelande på bilen om vad som skett..
..smitit bara..sådär noncharlant iskallt.
En bula vid tanklocket och intryckt vid
hjulhuset. En massa stora repor.

Jaha, och här har man försökt
vara rädd om sin bil. Ok att den
ofta är smutsig men det här...
...ja fy. Sådana människor vågar
jag inte säga här på bloggen
vad jag skulle vilja göra med.

12 kommentarer:

 1. Ack ja, det här är väl tyvärr ett alltför vanligt förekommande fenomen nuförtiden. Folk står numera inte för sina handlingar på samma sätt som förr. Trist med din fina bil! På min gamla skrothög hade det gjort varken till eller från ;o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Det spelar ingen roll och man har en ny eller gammal sak, man skall vara rädd om båda och andra skall respektera om man är rädd om sina saker oavsett ålder.

   Felet i dag är att många får bil inom företaget och betalar ingenting. De får en ny bil igen efter några år. Man har krediter på sina möbler och belånar sitt hus för att köpa köpa köpa......det mer och mer kontanlösa samhället samt att man kan avbetala lätt, har gjort att folk i dag har 0 procent respekt för pengar. Förr fick man sin 5-kronors sedel, tia eller femtiolapp i handen...man kände sedelpappret och sedel lukten. Man tog sin bankbok och cyklade bort till banken eller posten och satte in sina stålar. Kassörskan stämplade bankboken i sin skrivare och man såg hur det växte....det var spänning och känsla. Lönen fick man oftast på check eller konto men kunde bara ta ut den kontant på bank. I dag får du siffror som lön, handlar med samma siffror via dina kort, äter via siffror och kan tillochmed betala ens egen begravning med siffror. Respekten är totalt borta.....pengar? Ja det är något man bara hämtar i maskinerna som finns i väggarna på vissa hus.......

   Nej fram med kontanerna mer.........

   Radera
 2. Du har all anledning att morra, du kan säkert få lov att säga ännu värre saker för det är ju så onödigt med sånt här och det kostar så många slantar och ingen finns att ställa till svars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cici

   Ja fram med straffredskapen som användes under Franska revolutionen, kanske man tänker först.....men nej det är för lindrigt straff.....ryck en och en nagel då och då utan bedövning.....förr fanns tummskruvar....jag hade vridit åt allt jag kunnat.....det skall kännas....rejält....haha.

   Radera
 3. Ja sånt är bara så skiiitdåligt, och tyvärr inte så ovanligt. Har en gammal bil själv men är ändå lite rädd om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fru C

   Ja respektlöst och uselt. Mer och mer vanligt men detär ju också för allt mer är lätt fånget i dag. Det man får lätt i dag värmer inte lika mycket i själen som det man får slita för...därför har folk tappat respekt och förståelse. Allt man har, oavsett vad och ålder och oavsett hur man fått det, så skall man vara rädd om det. Ja, det är ju bara saker, men ändå något som finns i ens liv.

   Radera
 4. Märkligt att så många tycker det är ok att förstöra andras bilar. En bil är ju dyr!
  Är så trött på att få parkeringsskador så vi har börjat att parkera långt bort från andra bilar.
  Tycker du har anledning att säga en massa fula ord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christina

   Det var en himla tur att jag inte var på plats när det skedde........haha.

   Radera
 5. Förstår din ilska! Jag brukar försöka ställa mig på ett "säkert" ställe, när jag är i sta´n efter att ha fått parkeringsskador på bilen några gånger. Går hellre några steg extra.
  En enda gång stod föraren kvar och väntade tills jag kom och han berättade att han backat på min bil, men han kunde inte se någon skada och det kunde inte jag heller.
  Ha det bra och hoppas dina bilskador ordnar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelblom

   Det är ju det som är det knäppa att vi som sköter oss skall dra oss avsides från de som inte sköter sig....så skall det ju inte behöva vara. Då är det bättre de som inte kan sköta sig får lära sig respekt.

   Sen förstår jag att en olycka kan ske, men då får man ju meddela den som man råkat krocka med eller så.

   Jo det ordnar sig nog, går väl på någon försäkring...men det borde vara slut på alla olyckor och all otur nu sart tycker jag........

   Ha det bra du med....

   Radera
 6. Fy vad tråkigt med din bil. Råkade ut för samma sak när min bil var ett år gammal. På parkeringen på jobbet hade någon försökt backa in i en parkeringsfickan jämte min och kört rakt in i höger bakdörr, Det var så illa så man kunde bara inte köra omkring med det och hela dörren fick bytas ut och framdörren fick lackas om. Då gäller inte den låga självrisken inte när man inte har vittnen på det.
  Lider med dig just nu.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myran

   Jaha, så självrisken går inte in utan vittne? Ja om någon sett hade dom väl ändå skitit i det....läste senast i Metro Malmö att ungdomsgäng kastar saker på andra i biografsalongerna och råkar någon säga till dom och gängen blir hotfulla, så helt plöstlsig så har ingen annan sett något eller hjälper till. Fegt ju.

   Radera