lördag 8 mars 2014

Obemannade kassor och ekologisk mat.....

Solen lös och det var vår i luften.
Annika och jag tog ut Emma till
Västra Hamnen, för en skön promenad.

Ett gäng joggare tränade på ett mycket
märkligt sätt. Detta var bara ett av paren.

En riktigt stor lekplats åt barnen.
Här kommer också ligga en av Malmös
stora parker.

Nu ser det lite finare ut i området.
Träden har fått växa till sig lite och nu lever
folk på annat vis här i stadsdelen.

En del hus är riktigt fräcka.
Detta gillade jag på något vis.

Även dessa hus plus lilla platsen med träd.
Lite originellt.

Folk var ute och njöt solen.
Här står en man och studerar utsikten
över Öresund.

Utsikt från Västra hamnens beach
mot Turning Torso. 

Jag fick en smärre chock.
Dessa småstenar, som låg precis överallt,
hade slängts ut överallt i stormarna som
varit i höst. Oj oj vilka krafter det måste
ha varit.

Ett kärlekspar hade invigt trädäcket och
hade det mysigt i solen.

Utsiktstornet som snart kommer
bemannas av badvakt.

Ännu mer folk som studerade havet.

Lilla vatteninloppet till Västra hamnen.

Emma njöt också solen.
Satt och studerade omgivningen.

Vår goa Emma.

Lutande träd är vanligt i Malmö, då vi har en
del blåst ibland som gör så det blir så.

Så ett av världens mest
fotograferade bostadshus.

Turning torsons entré.

Precis bredvid torson, ligger denna
butik med BARA ekologisk mat och
obemannade kassor. Det var urhäftigt
handla där.

Lite originell entré.

Det fanns många kul nya varor.

Denna pasta var riktigt häftig.

Ser god ut, denna dricka.

10 kommentarer:

 1. Tänk att solen får alla människor att vilja vara ute, lite som björnarna i idet när det våras haha. Vi har varit ute i trädgården hela dagen och det var så underbart att äntligen kunna börja med rabatterna:) Som vanligt visar du så fina bilder. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alen Trädgård

   Ja konstigt att solen får folk så glada. Det vimlade av folk, vilket bilderna inte alltid visar. alltid.

   Radera
 2. Oj, det var längesen jag tittade in hos dig. Lika trevligt som vanligt. Lite läskigt det där med stenarna som slår upp. Det är lätt att underskatta vattnets krafter.
  Vet inte om jag nämnt det förr men jag har en bekant som jobbar på Turning torso som fönsterputsare. Han hänger där dagarna i ända. Fy för den lede säger jag.
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myran

   Blir glad när du säger min blogg är trevlig. Ja stenarna var många, stora och otäcka se. Fy vilka krafter naturen har. Jag skulle INTE vilja va fönsterputsare på Torson.....fy......att han törs.

   Radera
 3. Tack för fina intressanta bilder som du alltid bjuder på. Man börjar känna sig lite hemma i din stad efter alla vandringar med kameran som man fått följa.
  Hoppas allt är bra med dig och må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelblom

   Vassego.....ehhh, bara ni läsare inte tycker det blir för långrandigt...haha....men gillar berätta om min vardag och min omgivning. :)

   Radera
 4. Jag blir riktigt avis, dels för att ni har vår och dels för att ni har så mycket att se och upptäcka där ni bor. Här på den lilla ort vi bor på byggs det väldigt sällan något nytt och det är alltid samma affärer att gå till, men fördelen med att bo på en sådan liten ort är också många. Det är iaf roligt att få följa er på era små äventyr. Kram Katarina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina

   Alla ställen, stora som små, har sina för och nackdelar. Men visst är det kul att bo i en stad som förnyas och har riktigt mycket att erbjuda också. Samtidigt som tempot i en mindre stad är lugnare.
   Jag gillar att ha tillgång till det mesta och nära inpå, där är det jättebra med Malmö. Vi ligger så nära många länder och det gör att man har snabbare till allt. MEN, vi hade nog inte klarat va så växande och så fin stad om vi inte haft så nära till Köpenhamn.....
   Men uppväxten i Malmö var inte så kul....ödetomter efter ödetomter och det enda man kunda gå till var NK, Domus, Mcdonalds och Burgerking och så KB ett discotek och folket park. haha. I dag finns här allt möjligt.

   Radera
 5. Vilken häftig stad du och A bor i! Jag läste nånstans att den är verkligen under utveckling och mycket händer och det ser man här på din blogg. Min man läste ju en gång på Alnarp och då var jag ju i Malmö ibland och det är inte som om det är samma ställe längre. Härliga bilder och det är roligt att få se!
  Den där pastan var ju kul! Först trodde jag att du hade skaffat en hel påse med hårrosetter!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Tack.....blir glad höra dig säga det. Malmö får ju alltid skit i media om att det är en kriminell stad och betong stad. Men de har helt fel. Här är underbart, lugnt, härligt, kul och häftigt. Det är ett litet metropol och finns det mesta. Malmö är känt för sin gigantbyggen. Här korsas gammal med nytt och vi har nära till mycket. Men ja....Malmö var tråkigt på 80 talet men har blivit så mycket mer fräckt som stad.

   Ja, vi har våra problem, som alla andra städer har här i landet. Men de belyses mer då vi ligger så centralt mot europa.
   Men att ha en bro över ett hav, till en stad som Köpenhamn, där det också är ett metropol som erbjuder såååå mycket. Att ha arenor som kan erbjuda både fotboll, hockey, hästhoppning och som i fjol jätteevenmang som Eurovison song contest. Vi har speedwaybana och travbana. Vi har en vädligt stor scateboard arena som är vida känd. Vi håller på få ett enormt konserthus som kan ta flera spelningar samtidigt m.m. Vi har en massa muséer. Vi har en jättestrand med badhus och bastubrygga. Ett nakenbad. Vi har flertal småbåtshamnar och en stor hamn där tysklandsbåtarna lägger till. Jag kan fortsätta rabbla.....caféer, restauranger och hotell växer upp överallt. Vi har 7 nya stadsdelar på gång, som växer från inget till enorma områden. Allt på gott och ont, men mycket spännande.

   Radera